Η Έκθεση σε εξέλιξη…

«TRIPOLITSA - ISO 200»

Προκήρυξη Φωτογραφικού Διαγωνισμού

«TRIPOLITSA - ISO 200»

Το TwoSideCity Project, ανέλαβε τη διενέργεια φωτογραφικού διαγωνισμού με τίτλο tripolitsa iso200, ο οποίος, σύμφωνα με τη διακήρυξή του, κατέληξε σε μια υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας.
Οι φωτογραφίες έπρεπε να είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών αφού απαιτούταν υψηλή ανάλυση δεδομένου ότι θα ακολουθούσε εκτύπωση σε μεγάλη διάσταση.  Σύμφωνα με την αρχική διακήρυξη είχε  οριστεί να εκτεθούν 40 φωτογραφίες που θα προέκυπταν από ηλεκτρονική  ψηφοφορία του κοινού   μέσω της ειδικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε.

Κατά την επιλογή των χώρων εγκατάστασης της υπαίθριας έκθεσης προέκυψαν προβλήματα χωροθέτησης και οικονομικής υποστήριξης και έτσι επιλέχθηκε να εκτεθούν 30 φωτογραφίες και δύο εκτός συναγωνισμού (τιμής ένεκεν) και στην πόλη τοποθετήθηκαν 16 εσωτερικά φωτιζόμενα πάνελ δυο πλευρών και διαστάσεων 3Χ3.

Κατά τη διαδικασία εκτύπωσης των φωτογραφιών δυο  επιλεγμένες από το κοινό φωτογραφίες δεν είχαν την απαιτούμενη ανάλυση για να εκτυπωθούν. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να στείλουν τα σωστά αρχεία, όμως δεν τα απέστειλαν. Οι φωτογραφίες αυτές εμφανίζονται στην 27η και 28η θέση του διαγωνισμού. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του διαγωνισμού επέλεξε δύο φωτογραφίες από τις υπολειπόμενες δέκα για να εκτεθούν.

Η υπαίθρια έκθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και την βλέπουν καθημερινά εκατοντάδες δημότες και επισκέπτες της Τρίπολης μεταφέροντας στους διοργανωτές την επιβράβευσή τους αλλά και πολύτιμες παρατηρήσεις.

Η δράση TwoSideCity – Tripolitsa ISO200 είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται και οι όποιες δυσκολίες ή αστοχίες προσθέτουν την απαραίτητη εμπειρία στους διοργανωτές ώστε τα επόμενα χρόνια η διοργάνωση αυτή να είναι υποδειγματική.

Με εκτίμηση
Για το TwoSideCity Project
Νίκος Φλώρος
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print