Οι δυο όψεις της Τρίπολης…

«TRIPOLITSA - ISO 200»

Προκήρυξη Φωτογραφικού Διαγωνισμού

«TRIPOLITSA - ISO 200»

Η πόλη της Τρίπολης, η οποία κατέχει την πλέον σημαίνουσα θέση στον πορεία των γεγονότων και των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, πρωτοπορεί για άλλη μια φορά με την δράση Twosidecity Project.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης διενεργήθηκε φωτογραφικός διαγωνισμός και την ευρηματικό τίτλο Tripolitsa Iso200 και πλέον τα φωτογραφικά θέματα που το κοινό επέλεξε έχουν αναπτυχθεί στην πόλη σε μια εντυπωσιακή υπαίθρια έκθεση.

Στις πλατείες της πόλης και σε σημεία του πεζοδρομημένου κέντρου, έχουν τοποθετηθεί εσωτερικά φωτιζόμενες κατασκευές δύο όψεων οι οποίες φιλοξενούν τα φωτογραφικά θέματα, που έχουν τυπωθεί σε διάσταση 3Χ3 μ.

Οι πλατείες Άρεως, Πετρινού και Αγίου Βασιλείου έχουν μετατραπεί σε εκθεσιακούς χώρους μετατρέποντας την πεζοπορική βόλτα των κατοίκων και των επισκεπτών σε μια επίσκεψη σε πολύβουη γκαλερί.

Τα φωτογραφικά θέματα που αποτύπωσαν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό φέρνουν όλη την Ελλάδα στην Τρίπολη. Φωτογραφικά θέματα από Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Σπάρτη και Κρήτη και φωτογράφοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας συνυπάρχουν για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και να δώσουν μια άλλη προσέγγιση στα 200χρονα της Παλιγγενεσίας.

Η έκθεση είναι προσβάσιμη σε όλους, μέρα και νύχτα χωρίς αποκλεισμούς, παρουσιάζοντας τις δυο όψεις της πόλης την ηρωική και την εικαστική. Τις όψεις με το με το φως της μέρας, αλλά και με τον εσωτερικό φωτισμό της νύχτας. Προσφέρει τη θέαση με συνεχή κίνηση των ωρών εργασίας αλλά και με την ηρεμία της νυχτερινής ανάπαυλας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους και περιμένει τους επισκέπτες για μια μοναδική εικαστική εμπειρία .

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print