Νίκος Φλώρος

Ο Νίκος Φλώρος χρησιμοποιεί υλικά από την καθημερινή μας ζωή, τα οποία μεταμορφώνει σε υπέροχα, πρωτότυπα έργα τέχνης. Τα μοναδικά ψηφιδωτά γλυπτά, σε συνδυασμό με την ενέργεια πρωτόγονων πολιτισμών από όλο τον κόσμο, υπόσχονται να δημιουργήσουν μια υπερβατική, εκστατική σύνδεση με την ανθρώπινη ψυχή, κάτι που ο καλλιτέχνης επιδιώκει να προκαλέσει.

Μέσα από τα έργα τέχνης του, ο Νίκος Φλώρος έχει συνδυάσει στοιχεία για να φτιάξει μια εναλλακτική αντίληψη: Χρησιμοποιώντας ένα πολύ μοντέρνο μέσο, ​​αλουμίνιο, μαζί με μια σύγχρονη και ισχυρή μάρκα, Coca-Cola, έχει υφάνει μια νέα μορφή “υφάσματος” και μωσαϊκού, προκειμένου να δημιουργήσει μοναδικά και πρωτότυπα γλυπτά κοστούμια, και ψηφιδωτά πορτραίτα που προκαλούν τη δύναμη και την επιρροή αυτών των ιστορικών μορφών και προσωπικοτήτων.

Αυτά τα γλυπτά κοστούμια – σύμβολα δύναμης, δίνουν καλλιτεχνικό σχήμα σε ένα υλικό, το οποίο είναι προϊόν της σύγχρονης κοινωνίας μας, θέλοντας να καταδείξουν τη μεγάλη δύναμη που ασκεί η αυτοκρατία του σύγχρονου μάρκετινγκ και διαφήμισης έναντι του κοινού.
Ο Νίκος Φλώρος γεννήθηκε στην Ελλάδα. Μεγάλωσε στην Αθήνα και έζησε και εργάστηκε σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών (Ecole des Beaux Arts) στο Παρίσι, καθώς και κλασικό πιάνο και κλασικό θέατρο στην Ελλάδα.
Ο Νίκος Φλώρος έχει εκθέσει σε όλο τον κόσμο και τα γλυπτά του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.

Info & Contact: www.nikosfloros.com

Βαγγέλης Κύρης

Για χρόνια επαναστάτης της μόδας, αρνούμενος να συμβιβάσει το προσωπικό του  όραμα στο βωμό της εμπορικότητας, είναι ο φωτογράφος που άλλαξε τελικά την αισθητική των ελληνικών περιοδικών ανεβάζοντας τον πήχη της ποιότητας στα εκδοτικά δρώμενα μέσα από την τέχνη του. Η προσωπική του καλλιτεχνική αναζήτηση τον οδήγησε κατόπιν σε ένα δημιουργικό ταξίδι μέσα από τη σύνθεση πορτρέτων αφιερωμάτων στον Τσαρούχη, νοητών καρτ ποστάλ και slideshows —ταξίδια στο υποσυνείδητο τον χώρου και τον χρόνου. Η ενδυματολογική τον προσέγγιση στην ελληνική παράδοση είναι μια ελεύθερη, ανένταχτη ανάγνωση, που σύντομα όμως πρόκειται να μετουσιωθεί σε ένα μεγάλο ιστορικό project. Συναντήθηκε με τον Anatoli στο απόγειο της κρίσης και έκτοτε βρίσκεται σε διαρκή καλλιτεχνικά διάλογο μαζί του.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

2020 “Εύζωνες “, Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Αθήνα.

2019. “Α Voyage Within”, Art Expertise, Image Gallery, Αθήνα. “Α Voyαge Within”, Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτώρια Γ Καρέλια”.  “Vanity” Αρχαιολογικό Πάρκο Πομπηίας, Πομπηία.

2018 “The Deco Portraits”, the Gym, Κύπρος  “Vanity”,Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου, Μύκονος. “Ι Rememher”, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αθήνα

2017 “The Deco Portraits”, the Gym, Κύπρος “Vanity”,Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου, Μύκονος.

2016 “Emotions of the Athletic Body. Μουσείο Armani/Silos, Μιλάνο, Ιταλία

2007 “Ηταν κάποτε η Πηνελόπη Δέλτα”, Αμερικανικό Κολλέγιο, Αθήνα.

2006 “Lacoste Project 12.12”, Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα. “Death & Birth” Gallery 7, Αθήνα.

2004 “Giorgio Αrmani’s Facce da Sport”, Αrmani/Arte, Μιλάνο.

Βασίλειος Κουτρουμάνος

Γεννήθηκε κάτω από την Ακρόπολη των Αθηνών και τον καταγάλανο Αττικό ουρανό στις 12 το μεσημέρι, στις 16  Φεβρουαρίου του 1969, από γονείς ορεσίβιους Αρκάδες.

Μεγάλωσε και σπούδασε στο κέντρο της Αθήνας. Είναι πατέρας ενός  13χρονου-κοριτσιού. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1987 συνεργαζόμενος με τα μεγαλύτερα φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας και του εξωτερικού με αντικείμενο το πολιτικό, αθλητικό, κοινωνικό, κοσμικό, καλλιτεχνικό και ταξιδιωτικό ρεπορτάζ σαν ελεύθερος επαγγελματίας. (Freelancer -Photographer).

Βραβευμένος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Ίδρυμα Δημοσιογραφικών Βραβείων Αθ, Μπότση, σαν ο καλύτερος φωτορεπόρτερ του 2016 και για την 3οχρονη πορεία του στο χώρο της φωτογραφίας

Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτοειδησεογράφων Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επίκαιρων και μέλος σε πλήθος ενώσεων και σωματείων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Έχει ταξιδέψει και στις πέντε Ηπείρους, σε 105 χώρες του κόσμου και έχει κάνει 500 αεροπορικά ταξίδια, για να φωτογραφίσει τη φύση, τη ζωή, την κοινωνία, τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους, τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου. Έχει διαπιστευτεί και έχει αποκτήσει δικαίωμα εισόδου σε Hot Spot σημεία όπως: OHE, NATO, EU, FIFA, UEFA, ΔΟΕ, NASA.

Τα δέκα τελευταία χρόνια ήταν τυχερός να διαπιστευτεί και να φωτογραφίσει τα μεγαλύτερα γεγονότα στην Ελλάδα και στον πλανήτη όπως:

  • ΙΟΥΝΙΟΣ –ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΒΡΑΖΙΛΙΑ  ΦΙΦΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  FIFA
  • ΙΟΥΝΙΟΣ 2014: UEFA ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
  • ΙΟΥΛΙΟΣ 2015: ΗΠΑ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ
  • ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016: ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2016 ΡΙΟ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ .
  • ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2017 ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
  • ΤΟ 2018 ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΦΙΦΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.


Ένας από τους στόχους του είναι να συνεχίσει να αναζητά και να απαθανατίζει όλα εκείνα που κάνουν έναν τόπο να ξεχωρίζει. Κάθε γωνιά με απόδημο ελληνισμό αποτελεί πρόκληση για εκείνον και λόγος για το επόμενο ταξίδι, την επόμενη φωτογράφηση και συλλογή εμπειριών.    

Γεώργιος Καραγιάννης

Ελεύθερος επαγγελματίας. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Δ.Ε. της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης 5ΕΝΤΕ.

Ο Γιώργος Καραγιάννης ζει και δραστηριοποιείται στην Τρίπολη.  Έχει σπουδάσει Θεολογία αλλά η μεγάλη του αγάπη είναι η φωτογραφία.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας στον Φωτογραφικό Τομέα Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθήνας  στην ΝΕΛΕ Δήμου Ζωγράφου και στον Φωτογραφικό Κύκλο Αθηνών, αλλά είναι και σπουδαστής του ΔΙΕΚ Σπάρτης στην ειδικότητα «Συνοδός Βουνού».

Έχει υπάρξει Καθηγητής Θεολογίας στο ΤΕΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ναυπλίου.  Δάσκαλος Φωτογραφίας στον Φωτογραφικό Τομέα Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθήνας. Δάσκαλος Φωτογραφίας στο ΚΕΕ Τρίπολης. Δάσκαλος Φωτογραφίας στην Φωτογραφική Ομάδα «Ένοπτρον» και  τώρα Δάσκαλος Φωτογραφίας στην Φωτογραφική Ομάδα 5ΕΝΤΕ

Στην φωτογραφική του πορεία  έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος του Φωτογραφικού Τομέα Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθήνας, φωτογράφος κοινωνικών εκδηλώσεων, μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Δήμου Ζωγράφου, μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου Αθηνών. Είναι ιδρυτικό μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας «Φωτογράφοι», ιδρυτικό μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας «Ένοπτρον», Ιδρυτικό μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας «Οbscura» και ιδρυτικό μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας 5ΕΝΤΕ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

1999 Ατομική Έκθεση στην Α.Κ. «Διάβαση»

2004 Ατομική Έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης.

2008 Ατομική Έκθεση στην Α.Κ. «Διάβαση».

2019 Ατομική Έκθεση στα Άνω Δολιανά Αρκαδίας

 Συμμετοχή σε 24 Ομαδικές Εκθέσεις στην Αθήνα, την Πάτρα, την Μυτιλήνη, την Τρίπολη και την Καλαμάτα.

 Καλλιτεχνική επιμέλεια των περισσοτέρων από τις προηγούμενες Ομαδικές Εκθέσεις.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ:

1) Λεύκωμα – Κατάλογος Έκθεσης με τίτλο «The Soft Parade»

2) Συμμετοχή σε οχτώ Ομαδικά Λευκώματα Φωτογραφίας.

3) Συμμετοχή με ένα διήγημα στην Συλλογή Διηγημάτων «20+1 Ιστορίες», Εκδόσεις Καστανιώτης.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ:

1)  Φωτογραφίες έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Κείμενο και Εικόνα» και «Μετρό»

2) Φωτογραφίες συνόδευαν για τέσσερις Κυριακές τα κείμενα στο Λογοτεχνικό Ένθετο της «Κυριακάτικης Αυγής».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ:

Φωτογραφίες παρουσιάζονται στους ιστότοπους:

https://gkarajoh.wixsite.com/photo

https://gkarajoh.wixsite.com/family-travel